logo

Leren, werken, reizen!

Leren, werken, reizen!
Piet Bakkerschool, Doutsen Gerbrandy

Doelstelling: 
De leerlingen kennis laten maken met bedrijven en bedrijven kennismaken laten maken met onze doelgroep (sociaal akkoord-participatiewet). De leerlingen zelfstandig en weerbaar maken, ze onder begeleiding laten leren en werken op het bedrijf en leren en ervaren hier zelfstandig naar toe te reizen. 
We leiden op- en werken aan de werknemersvaardigheden om zo uiteindelijk wanneer mogelijk een participatiebaan te realiseren voor de leerling die loonwaarde toegekend krijgt.

Korte inhoud beschrijving project: In groepjes van maximaal 6 leerlingen zijn de leerlingen gedurende 3 dagen in de week aan het leren en werken binnen o.a. een supermarkt (2x), transportbedrijf, dorpshuis, sporthal (2x), bouwbedrijf (2x), tuincentrum en een drukkerij (zogenaamde leerwerkbedrijven).

De begeleiding vindt plaats vanuit school door een leerkracht of onderwijsassitent. Zij zorgen dat op de leerwerkplek de theorie volgens de leerlijnen wordt gegeven, gewerkt wordt aan de werknemersvaardigheden en in de praktijk toegepast wordt. Leerlingen drinken koffie en lunchen samen met de medewerkers van het bedrijf waardoor sociale vaardigheden geoefend worden. Arriva heeft een ‘voor elkaarpas’ ontwikkeld speciaal voor deze doelgroep. M.b.v. deze pas leren we leerlingen zelfstandig reizen naar hun werk (nu nog de leerwerkplek).

Contactpersoon: Doutsen Gerbrandy
E-mail: d.gerbrandy@pietbakkerschool.nl

Download het aanmeldformulier

Datum:augustus 28, 2017