logo

Project de octopusklas

De Octopusklas: Passend Onderwijs binnen de dagbesteding
De Tarcisiusschool i.s.m. de Talita Koemi en De Winckelsteegh

 

“Passend Onderwijs binnen de dagbesteding” is een innovatief project. Door de dagbesteding met onderwijs te combineren en samen te werken, creëren we een optimaal aanbod voor leerlingen met een verstandelijke of meervoudige handicap en moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij zijn niet in staat om binnen een school onderwijs te volgen. Vanuit de basisgroep op de dagbesteding komen zij een aantal uur naar de Octopusklas. Het aantal uur verschilt per leerling. De activiteitenbegeleiding verzorgt in samenwerking met de leerkracht onderwijs aan verschillende jongeren.

Naast de jongeren die naar de Octopusklas komen, zijn er ook jongeren die op de basisgroep een onderwijsaanbod krijgen. Ook hier werkt de leerkracht samen met de activiteitenbegeleiding aan een passend onderwijs aanbod.

Vanuit de landelijke politiek zullen zorg en onderwijs samen moeten werken om voor alle leerlingen een passend onderwijs aanbod te verzorgen. Met dit project laten wij zien dat door samen te werken ook deze jongeren onderwijs kunnen genieten.

Contactpersoon: Miel van Driel & Marloes van Heerde
E-mail: m.vandriel@tarcisiusschool.nl m.vanheerde@talita-koemi.nl

Download het aanmeldformulier

Datum:juni 29, 2015