logo

Special talents to the top!

Special talents to the top!
St Legatho, Wilco in ‘t Veld

13 leerlingen met een verstandelijke beperking hebben 5 maanden lang samen getraind om uiteindelijk Alpe d’Huez te beklimmen. Ze hebben geleerd samen te werken en met elkaar hun doel te bereiken. 13 trotse gezichten en ontelbaar onbetaalbare momenten. Ze hebben letterlijk de top behaald.

Bij de leerlingen wordt door dit project de betrokkenheid vergroot, het gevoel van saamhorigheid groeit. Onderwijs doelen kunnen makkelijk en heel praktisch gekoppeld worden aan het project. Leerlingen verleggen hun grenzen, ze gaan een avontuur aan en ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken. Ook de buitenwereld ziet de mogelijkheden van deze kinderen door dit project.

Niet alleen is er getraind in verband met het fietsen; alle voorbereidingen voor de reis zijn samen georganiseerd. Leerlingen hebben elkaar ondersteund als het even tegenzat.

De buitenwereld verwacht niet veel van deze doelgroep. De leerlingen worden veel in bescherming genomen. Wij hebben laten zien dat ze samen heel veel kunnen bereiken en dat hun mogelijkheden verder reiken dan de algemene opinie is: van een leerling die bijna niet kan fietsen en een jaar later laat zien dat ze Alpe d’Huez op fietst.

De zelfstandigheid van leerlingen neemt zienderogen toe. Ze kunnen gerichter werken en doordat ze ervaren hebben dat ze iets kunnen, zullen ze een toegevoegde waarde zijn voor werk en woonplekken.

Contactpersoon: Wilco in ‘t Veld
E-mail: w.intveld@legatohoogeveen.nl

Download het aanmeldformulier

Datum:juni 29, 2015